Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ρολό κοτόπουλο με σφολιάτα

Υλικά:
1μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μία σκελίδα σκόρδο
Ένα κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κύβο ζωμό κότας
Λίγο λάδι ( μισό φλιτζάνι του τσαγιού )
τυρί τριμμένο ( κεφαλογραβιέρα )
αλάτι , πιπέρι, μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
λίγο άσπρο κρασί
Ένα αυγό
Ένα πακέτο φύλλο σφολιάτα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο να μαλακώσει. Το ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομματάκια.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε  το κρεμμύδι, τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει, το σκόρδο λιωμένο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το κρασί να πάρει μία βράση μαζί με το κύβο ζωμού κότας. Προσθέτουμε λίγο αλάτι,πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Όταν έχει πιει τα υγρά του το φαγητό κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Στην συνέχεια σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ανοίγουμε την μία σφολιάτα για να την γεμίσουμε με την μισή δόση από το μείγμα του κοτόπουλου. Βάζουμε στην μέση της σφολιάτας την γέμιση και ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο και διπλώνουμε την μία άκρη πάνω από την γέμιση. Αλείφουμε με λίγο αυγό για να κολλήσει και στην συνέχεια παίρνουμε την άλλη άκρη για να κλείσουμε το ρολό. Αλείφουμε και εδώ με αυγό για να κολλήσουν καλά οι άκρες πιέζοντας με το χέρι. Αλείφουμε όλο το ρολό με το αυγό.
Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει η σφολιάτα ένα σκούρο χρυσό χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορεί να κοπεί το ρολό κοτόπουλου.




Καλή επιτυχία!
Σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: