Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, μπέικον και ντοματίνια

Όλοι συμφωνούμε ότι το ψαρονέφρι είναι ένα πολύ τρυφερό κομμάτι κρέατος το οποίο μπορούμε να το μαγειρέψουμε σε μόλις 25-30 λεπτά.
Φημίζεται δε, για την λεπτή ντελικάτη, ήπια γεύση του!
Σήμερα σας μαγειρεύω ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, μπέικον και ντοματίνια.
Υλικά:
2 κομμάτια ψαρονέφρι (μέτρια σε μέγεθος) 
4 φέτες μπέικον
4 κομμάτια γραβιέρα πικάντικη (κομμένη σε λωρίδες)
4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουταλιά βούτυρο, λίγο λάδι
 αλάτι, πιπέρι

Υλικά για επάλειψη:
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γ.  γλυκιά πάπρικα
 

Εκτέλεση:
Σ' ένα τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα (όχι να καεί).
Κόβουμε το τυρί σε λωρίδες, τα ντοματίνια στη μέση.
Παίρνουμε το ψαρονέφρι και το γεμίζουμε με μπέικον,τυρί και τα ντοματίνια.
Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σφιχτά βάζοντας μία οδοντογλυφίδα για να μη μας ανοίξει.
Βάζουμε το λίγο λάδι και το βούτυρο να κάψουν στο τηγάνι και σοτάρουμε γρήγορα το πολύ 2 - 3 λεπτά. Θέλουμε απλά να θωρακίσουμε το κρέας μας.
Στο μεταξύ έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο μας στους 180C
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την επάλειψη ώστε να έχουμε ένα μείγμα παχύρευστο.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετούμε το ψαρονέφρι.
Αλείφουμε με το μείγμα μουστάρδας που έχουμε φτιάξει και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 180C για περίπου 30 λεπτά.
Σβήνουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να σερβίρουμε.
Το συνοδεύουμε με πουρέ, ρύζι, πατάτες τηγανητές.

Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: