Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

ατομικά τυρόψωμα

ατομικά ψωμάκια για κολατσιό αλλά και για κυρίως γεύμα....


Υλικά:
400 γρ. κίτρινο αλεύρι
400 γρ. γ.ο.χ
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
4 - 5 κ.σ λάδι
700 ml χλιαρό νερό
Για την γέμιση:
200 γρ. τυρί φέτα τρίμμα
100 γρ ανθότυρο
λίγο πιπέρι
2 κουταλιές λάδια για το άλειμμα
νερό για ψεκασμό
σουσάμι
Εκτέλεση:
Ενεργοποιούμε την μαγιά, σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο από το χλιαρό νερό, την ζάχαρη, τα 2 φακελάκια μαγιά ανακατεύουμε σκεπάζουμε με μεμβράνη και περιμένουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί  για να την χρησιμοποιήσουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, την έτοιμη μαγιά, λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν γίνει μία μπάλα και τα τοιχώματα της λεκάνης είναι καθαρά.
Ζυμώνουμε στο πάγκο μας λίγο ακόμα μέχρι να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε την ζύμη σε μπάλα σε λαδωμένο μπολ την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 40 - 50 λεπτά.
Έχουμε αναμείξει τα τυριά μας, το πιπέρι.
Την ζυμώνουμε για λίγο και κόβουμε μικρά κομμάτια, ανοίγουμε λίγο την ζύμη βάζουμε γέμιση τυριού ( ένα κουταλάκι του γλυκού ) κλείνουμε σε μπαλάκι, λαδώνουμε με ένα πινέλο και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Το ίδιο κάνουμε για όλα τα μπαλάκια.
Τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν περίπου 30 λεπτά να φουσκώσουν, τα ψεκάζομαι με νεράκι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και είναι έτοιμα για ψήσιμο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να ροδίσουν περίπου 40 λεπτά.
Εννοείτε ότι στη γέμιση μπορούμε να κάνουμε παραλλαγές.
Αν τα τοποθετήσετε τα ψωμάκια στην κατάψυξη και τα βγάλετε να ξεπαγώσουν είναι φρέσκα σαν να τα φτιάξατε εκείνη την στιγμή.
Καλή επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια: