Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Σπανακοτυρόπιτα με μυρώνια και τραγανό φύλλο

Πίτα με τραγανό φύλλο και μυρωδικά.. (ότι πιο νόστιμο μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι μας)

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 κιλό σπανάκι κομμένο σε κομματάκια
2 πράσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μυρώνια
3 αβγά
500 γρ. φέτα τρίμμα
ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων
ένα φλιτζανάκι του καφέ ψιλό σιμιγδάλι ή τραχανά
αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο σε λεκάνη , αλατίζουμε και το τρίβουμε μέχρι να μαραθεί.
Το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να στραγγίξει.
Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε με μία κουταλιά της σούπας λάδι τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρώνια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και στο τέλος ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί και αυτό.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το τυρί, ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι με προσοχή.
Ρίχνουμε το μείγμα στο σπανάκι και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα λαδώνοντας τα.
Πριν ρίξουμε την γέμιση απλώνουμε το σιμιγδάλι ή τον τραχανά και μετά απλώνουμε το μείγμα με το σπανάκι.
Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα λαδώνοντας τα.Τυλίγουμε καλά τις άκρες που περισσεύουν.
Χαράζουμε την πίτα αρκετά βαθιά, ραντίζουμε με νεράκι και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Μη ξεχνάμε ότι το καλό λάδωμα των φύλλων θα μας βγάλει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τα τραγανά φύλλα.

Καλή όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια: