Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Συκωτάκια κοτόπουλου

                                 Άλλη μία γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα  μοιραστώ μαζί σας...

Τα συκωτάκια έτοιμα για σοτάρισμα!

            Όσο και αν τα υποτιμούμε τα συκωτάκια κοτόπουλου είναι ένα κορυφαίο υλικό και φυσικά
             πάμφθηνο.
Προσοχή, όχι περισσότερο από 5 με 7 λεπτά για το σοτάρισμα!

                        Παλιά οι νοικοκυρές τα αλεύρωναν, τα τηγάνιζαν και τα έσβηναν με λεμόνι.
ετοιμα τα μεθυσμένα συκωτάκια!

Σήμερα μπορούμε να τα κάνουμε εκτός από τηγανητά, κοκκινιστά, κρασάτα, ή, με λαδορίγανη.
Εγώ σήμερα σας τα φτιάχνω....'μεθυσμένα'!

Υλικά:
500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
50 ml λάδι
150 ml ζεστό νερό( αν έχουμε ζωμό από κοτόπουλο ακόμα καλύτερα)
100ml λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
λίγο δεντρολίβανο
50 γρ βούτυρο
αλάτι, πιπέρι


δέσιμο της σάλτσας....

Εκτέλεση:
Στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα συκωτάκια.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε και σοτάρουμε τα συκωτάκια για 5 - 7 λεπτά γυρνώντας τα απ' όλες τις πλευρές.
Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το κρασί , το κονιάκ και αμέσως μετά το ζεστό νερό, το δεντρολίβανο αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρουν μία βράση τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα για να συνεχίσουμε να φτιάξουμε την σάλτσα τους.
Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι,  ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η σαλτσούλα περίπου 3 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι που έχουμε ρίξει κουρκουμά ή σαφράν για να έχει και χρώμα κίτρινο.

Μία απλή και εύκολη συνταγή που θα την απολαύσετε!


Καλή σας όρεξη!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: