Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Γαλατόπιτα απλή και νόστιμη

Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει γαλατόπιτα, με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ένα εύκολο και νόστιμο γλύκισμα με βάση το γάλα.

Υλικά για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150γρ. ζάχαρη
2 αβγά
1 κ.σ. βούτυρο
1 βανίλια

Υλικά για τα φύλλα:
3 φύλλα κρούστας
2κ.γ κανέλα σκόνη
2κ.γ ζάχαρη
100γρ. λιωμένο βούτυρο


Για το σερβίρισμα:
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία (η σωστή θερμοκρασία για το γάλα είναι όχι πάνω απο τους 32 με 35 βαθμούς) όχι να βράσει.
Προσθέτουμε σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα των αβγών μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά





















Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει περίπου 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ( 1 κουταλιά βούτυρο) ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Σε μία ταρτιέρα απλώνουμε ένα -ένα τα φύλλα, βουτυρώνουμε  και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη, το ίδιο κάνουμε και για τα 3 φύλλα.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και κλείνουμε τα φύλλα γύρω γύρω.
Ψήνουμε για 1 ώρα (ανάλογα τον φούρνο)
Εγώ έψησα στον αέρα, και τα τελευταία 5 λεπτά έβαλα και το γκριλ για να δώσω χρώμα στην κρέμα


                                   Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

                                                                   Γλυκιά απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: