Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Κέικ έκπληξη, με γλάσο σοκολάτας

Ένα κλασικό κέικ μεταμορφώνεται σε μία γευστική απόλαυση που δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί.

Υλικά:
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
4  αυγά
1 βανίλια
350 γρ. αλεύρι (φαρίνα) κοσκινισμένο
150 γρ. φουντούκια χοντροτριμμένα
1 και 1/4 τσαγιού γάλα
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για γλάσο:
100γρ. νουτέλα
50 γρ. κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνουν αφράτη κρέμα.
Ρίχνουμε τους κρόκους να ομογενοποιηθούν μέσα στην κρέμα.
Αμέσως μετά ρίχνουμε την βανίλια, το αλάτι, το μισό γάλα, το αλεύρι σταδιακά και τα φουντούκια και την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ στρογγυλή ή μακρόστενη και ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα.
Βάζουμε να ψηθεί το κέικ για 50 λεπτά σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180C.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ανακατεύουμε την μερέντα και την κρέμα γάλακτος.
Ξεφορμάρομαι και περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ μας.
Μπορούμε να ρίξουμε και λίγα φουντούκια κροκάν για ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση και εμφάνιση.
Η γεύση θα σας καταπλήξει, πιστέψτε με!



Καλή απόλαυση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: