Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και γαρίδες


Υλικά

1 πακέτο μεσαίες γαρίδες καθαρισμένες

3 φλυτζάνια ρύζι Basmati βρασμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 καρότα τριμμένα

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια

1/2 πακέτο κατεψυγμένα λαχανικά ( 225γρ.)

1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

λίγο σουσάμι ( 1 κ.σούπας )

πιπέρι, αλάτι κατά βούληση


Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι και όταν είναι έτοιμο σκεπάζουμε με πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σ΄ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες και σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρυσό χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε  σ΄ ένα πιάτο στην άκρη.

στη συνέχεια στο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι και το σουσάμι και τα σωτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

Ρίχνουμε στην συνέχεια τα τριμμένα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, τα κατεψυγμένα λαχανικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Αμέσως μετά ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι , τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.

Στο τέλος προσθέτουμε και τις γαρίδες ανακατεύοντας να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά.

Αποσύρουμε από την φωτιά το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

                                   









Tips:

Για πιο Ασιατική γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος μαζί με το ρύζι

 λίγη σάλτσα σόγιας ( 2 κ. σ. ), λίγο τζίντζερ σε σκόνη ( 1/2 κ .γ. ) 

Καλή σας όρεξη!




Δεν υπάρχουν σχόλια: