Αφράτο ψωμί με μπύρα
Μία εύκολη και νόστιμη παρασκευή ψωμιού χωρίς αναμονή για να φουσκώσει.
Το μυστικό είναι η μπύρα που όπως ξέρουμε όλοι περιέχει μαγιά.
Υλικά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( 500 γρ.)
1 κουτί μπύρας ή μπουκάλι 500 ml
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 + 1/2 κ. σούπας ζάχαρη
1/2 κ. γλυκού αλάτι
σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, το λάδι και απλά ανακατεύουμε με το σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά και την μπύρα μέχρι να γίνει ένα μείγμα ( σαν του κέικ ).
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με σουσάμι.
Ρίχνουμε επίσης λίγο σουσάμι και πάνω στο μείγμα.
Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Εγώ ψήνω στον αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου